Мальтодекстрин Е1400. Мішок 10кг. MALTODEXTRIN
- В наявності
- Оптом і в роздріб
850 ₴
Показати оптові ціниМальтодекстрин (декстринмальтоза, патока крохмальна) від ТМ "Смаколиця" близький за своїми властивостями до глюкози і крохмалю, через спорідненість з ними. З його допомогою формується густа і повітряна текстура, поліпшуються смакові якості виробів і заповнюються енергетичні витрати організму. Висока калорійність у поєднанні з хорошою розчинністю в рідинах, помірним, м'яким і приємним смаком робить його більш бажаним у складі багатьох продуктів, ніж звичайний цукор. Патока допоможе з правильним набором ваги, адже вона швидко і легко засвоюється в травному тракті, але повільно розщеплюється, що сприяє тривалому насиченню організму енергією і зростанню м'язової маси. А відсутність різких стрибків глюкози в крові, не призводить до накопичення жирової тканини.
Скандинавські дієтологи радять купити мальтодекстрим (оптом і в роздріб) для виробництва дитячого харчування. Це дасть змогу забезпечити організм, що росте, необхідною енергією без звикання до надмірно солодкого смаку страв.
Опис
- На вигляд це кремово-білий порошок;
- Має помірно солодкий смак;
- Запах відсутній;
- Добре розчиняється в органічних рідинах незалежно від її температури;
- Отримують при гідролізі з кукурудзяного, рисового, картопляного або пшеничного крохмалів. За що в кулінарних колах прозваний "патокою крохмальною";
- Також може іменуватися "декстринмальтозою", з огляду на те, що речовина, в основному, складається з молекул глюкози (декстрину) і мальтози;
- Швидко і легко засвоюється організмом, але має тривалий період розщеплення, що дає змогу рівномірно і надовго забезпечити організм енергією;
- Не викликає стрибків цукру в крові;
- Енергетична цінність становить 380 ккал/100 г;
- Створює густу і повітряну консистенцію;
- Згущує, збільшує в'язкість і підтримує однорідність структури;
- Гальмує кристалізацію і підвищує температурну межу замерзання;
- Покращує розчинність і засвоюваність корисних речовин (білків, креатину, вітамінів тощо);
- Полегшує введення у виріб інших інгредієнтів (вітамінів, ароматизаторів, барвників, барвників тощо);
- Підвищує ситність та енергетичну цінність продукції;
- Поглинає надлишкову вологу і збільшує термін придатності виробів;
- Збільшує обсяг сировини і сухих сумішей;
- Покращує зовнішній вигляд готових продуктів;
- Виступає альтернативою жиру і стабілізує жирозалежні компоненти в суміші;
- На відміну від інших вуглеводів, не вимагає багато води для засвоєння, що мінімізує ризик зневоднення організму.
Склад
- Декстроза (глюкоза) являє собою головне джерело енергії для всіх процесів в організмі (метаболізму, мозкової діяльності, роботи м'язів і внутрішніх органів). Перетворюється печінкою в глікоген на випадки підвищених фізичних, емоційних, інтелектуальних навантажень, голоду;
- Мальтоза (солодовий цукор) містить у собі безліч вітамінів, амінокислот і мікроелементів. Завдяки чому, швидко засвоюється, а також корисніша за сахарозу і фруктозу як джерело енергії;
- Декстрин покращує моторику кишківника, апетит, сприяє виведенню токсинів, приведенню в норму рівнів холестерину і глюкози в крові;
- Мальтодекстроза (мальтотріоза) володіє високим глікемічним індексом і низькою швидкістю розщеплення, що дає змогу швидко і тривало забезпечувати організм енергією.
Як надовго зберегти свіжість фруктів? Багато продавців яблук, наприклад, покривають їх воском, який потім доводиться змивати під теплою водою. Але існує і більш економічний та їстівний спосіб у вигляді крохмальної патоки. Яка також блокує доступ кисню, як каталізатор псування, до продукту. Щоб замовити мальтодекстрин від ТМ "Smakolica" безпосередньо у виробника (оптом чи в роздріб), натисніть ТУТ.
Застосування
Як нестандартний варіант, пропонуємо вам спробувати рецепт молекулярної кухні "Рибу на вугіллі з попелом і лимонною піною":
Інгредієнти:
- - філе лосося (або іншої риби за смаком) - 600 г;
- - морквина (або маніока) - 3-5 штук;
- - олія оливкова рафінована - 100 мл;
- - сіль - чверть ч.л.;
- - мальтодекстрин - 30 г;
- - сік лимонний - 150 мл;
- - вода - 650 мл;
- - лецитин соєвий - 1 ч.л.;
- - натуральний харчовий барвник чорного кольору - на кінчику ч.л.;
- - приправи за смаком.
Спосіб приготування:
- Очистіть моркву (маніоку) і наріжте на пеньки 3-5 см. Зробіть невеликі поздовжні надрізи для імітації тріщин у вугіллі;
- Наберіть близько півлітра води в каструлю і всипте туди барвник. Перемішайте і всипте моркву (маніоку);
- Доведіть до кипіння на сильному вогні. Кип'ятіть півгодини на середньому вогні;
- Паралельно наріжте рибу невеликими шматочками. Натріть їх сумішшю солі, спецій і 20 мл оливкової олії. Загорніть у харчову фольгу і помістіть на деку в попередньо прогріту до 200 0С духовку на 20 хв;
- Поки вугілля варяться, а риба печеться, займіться попелом. Для цього змішайте в мисці 80 мл оливкової олії та сіль, а потім помішуючи виделкою повільно всипте мальтодекстрин. Має вийти порошкоподібна маса. Якщо необхідно, збільште дозу патоки. Для антуражу можна додати чорного барвника на кінчику зубочистки;
- Безпосередньо перед подачею зробіть піну, змішавши лимонний сік із водою. Візьміть блендер (міксер, вінчик) і всипте лецитин. Збивайте на великій швидкості до появи густої піни;
- Для сервірування дістаємо пофарбовані коренеплоди і просушуємо їх паперовим рушником. Частина вугілля укладається безпосередньо під шматочок риби, а інші кладуться поряд. Присипаємо вугілля попелом, зверху кладемо рибу і наносимо на неї піну;
Усі інгредієнти смачні та їстівні. Смачного!
Не можете знайти всі необхідні інгредієнти на магазинних полицях? Спробуйте покупки онлайн! Це швидко, зручно, величезний вибір і навіть із послугами доставки. Придбати мальтодекстрин, сіль, олію оливкову, лецитин соєвий, куркуму мелену, перець чилі мелений, паприку та багато іншого від ТМ "Смаколиця"оптом і вроздріб Ви завжди можете за цим ПОСИЛАННЯМ.
Контакти
Оформляйте покупки прямо на сайті або за телефоном (067) 8-577-577. Зручним для вас поштовим оператором замовлення доставлять по Києву, Львову, Дніпру, Херсону, Одесі, Кривому Рогу, Ужгороду та в інші регіони. Хочете забрати самі?! За попередньою домовленістю, працює точка самовивозу в місті Запоріжжя за адресою вулиця Каховська, 44.
- Ціна: 850 ₴